Kleuren

De hoofdkleuren zijn donkergroen en lichtgroen. Dit staat voor duurzaamheid
Daarnaast gebruiken we nog ondersteunende kleuren: blauw en rood.
Blauw staat voor leefbaarheid (kleur van de lucht) en rood staat voor de huizen die we verhuren (kleur van baksteen).

Voor 3 verschillende doeleinden zijn kleuren ontwikkeld: uncoated drukwerk (U), coated drukwerk (C) en digitaal gebruik. Verderop op deze pagina wordt uitgelegd wat het verschil is.

Alle communicatiemiddelen zijn gedrukt op uncoated papier.
Blauw en rood worden in PMS niet gebruikt.

 

Full color U en C: 45-5-100-0
PMS U: 382 U
PMS C: 376 C
RGB: 162-191-22
#: a2bf16

Full color U en C: 90-30-95-30
PMS U: 7743 U
PMS C: 7743 C
RGB: 0-101-50
#: 006532

Full color U en C: 66-22-16-0
RGB: 87-162-196
#: 57a2c4

Full color U en C: 15-100-90-10
RGB: 190-20-33
#: be1421


Kleurvlakken

Donkergroen en rood worden altijd alleen in 100% gebruikt. Lichtgroen en blauw mogen in tinten gebruikt worden om tekst overheen te zetten of voor het vlak achter een ‘ovale’ foto.


Kleurtermen

Full colour
Full colour kleuren zijn opgebouwd uit 4 kleuren namelijk Cyaan, Magenta, Yellow en (Key) Black. Ook wel CMYK-kleuren genoemd. Elke kleur wordt opgebouwd uit een percentage van deze 4 kleuren. CMYK gebruik je voor al je full colour drukwerk zoals folders, brochures, leafl ets, mailingen etc.

Full colour is onder te verdelen in Uncoated en Coated. De Uncoated kleuren zijn kleuren die op mat en ongestreken papier worden gedrukt. De Coated kleuren zijn voor glad gestreken papier.

PMS
PMS staat voor Pantone Matching System. Pantone is de naam van het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, door middel van kleurenwaaiers kies je zo de juiste kleur. De PMS-kleuren zijn algemeen bekend bij alle drukkerijen, omdat deze overal ter wereld hetzelfde zijn. Ook zijn de PMS kleuren onder te verdelen in Uncoated en Coated. PMS-kleuren gebruik je voor het maken van een logo, briefpapier, enveloppen,  visitekaartjes en relatiegeschenken.

RGB (Rood, Groen, Blauw)
RGB-kleuren zijn opgebouwd uit de kleuren Rood, Groen en Blauw en zijn bedoeld voor digitale presentaties. Hierbij kun je denken aan website, powerpoint, e-mailingen etc.

Hexa (Hexadecimaal)
Dit kleurensysteem is, net als RGB, bedoeld voor digitale weergaven. De hexa-kleuren zijn opgebouwd met het teken # gevolgd door een reeks getallen en letters. Hexa-kleuren worden gebruikt voor digitale toepassingen.
De hexa-code is meestal een verzamelcode voor de RGB-kleuren, waardoor die makkelijker inzetbaar is. Zo kopieer en plak je de code sneller dan dat je drie keer een andere cijfercode moet intypen.