Nieuws

Wijziging bestemmingsplan kern Mierlo-Hout goedgekeurd

Dinsdagavond heeft de gemeenteraad van Helmond goedkeuring gegeven voor de wijziging van het bestemmingsplan van de dorpskern van Mierlo-Hout. Savant Zorg en Compaen gaan daar samen de volgende fase van het dorpsplein Mierlo-Hout ontwikkelen. Hiermee gaan we ervoor zorgen dat we met betrekking tot wonen en zorg beter voorbereid zijn op de toekomst. Op de plek van Savant Alphonsus komen woningen voor mensen met en zonder zorg. Daarnaast komt er meer groen en wordt het gebied veel opener, zodat het fijn is om daar te vertoeven. Het idee is dat het echt een dorpsplein wordt waar jong en oud, met en zonder zorgvraag samen wonen, werken, leren en verblijven.

De plannen worden gerealiseerd door een samenwerking van Woningstichting Compaen, Savant Zorg, QliQ Primair Onderwijs, de Wijkraad Mierlo-Hout en de Ondernemersvereniging Mierlo-Hout.

Eerder dit jaar zijn al de eerste veranderingen zichtbaar geworden. Zo is de Voorstadhalte opgeleverd en is de kapel achter Alphonsus verbouwd. Dit is een werk- en ontmoetingsplek geworden. De kapel is het enige gebouw van Alphonsus dat blijft bestaan in de nieuwbouwplannen. In het najaar worden de eerste woningen van Alphonsus gesloopt. De mensen die daar woonden zijn aan het begin van dit jaar al verhuisd naar de overkant van Alphonsus: de Voorstadhalte.

De komende tijd worden de plannen voor de nieuwbouw verder uitgewerkt. Hierbij worden de omwonenden en ondernemers uit het gebied betrokken. Daarnaast worden gesprekken gehouden met de zorgmedewerkers van Savant om te onderzoeken hoe zij de toekomstige zorg zien en wat daarvoor nodig is.

Onderstaand filmpje geeft een impressie van de nieuwbouwplannen

https://www.youtube.com/watch?v=-UYawsrgfHU

In onderstaand filmpje dat we eerder dit jaar maakten, vertellen Anke Kuijpers van Savant Zorg en Joost Lobée van Compaen over de plannen en hoe ze tot stand zijn gekomen. Daarnaast komen de zorgmedewerkers Bianca van Doorn en Eveline van Rijn aan het woord over hoe zij de zorg zien in de nieuwe omgeving.

https://www.youtube.com/watch?v=8JHU9SNrEr4

arrow