Verhalen

Maak kennis met onze columniste: Chantal Derksen

Chantal is een van de bewoners van de Voorstadhalte in de kern van Mierlo-Hout. Ze is breed geïnteresseerd. Zo is ze hobbyfotograaf én houdt ze van schrijven. Toen we haar vroegen of ze een column wilde schrijven voor de Compas, ons halfjaarlijks magazine voor bewoners, was ze direct enthousiast. Benieuwd naar haar eerste column? Nog even geduld. De volgende Compas valt in de eerste helft van juli op je deurmat.

Iets meer over Chantal
Twee jaar geleden verruilde ze haar grote eengezinswoning aan de Kastanjehoutstraat voor een zonnig nieuwbouwappartement in de Voorstadhalte. Chantal (59) had er haar plekje snel gevonden. Ze koos bewust voor een appartement op de begane grond. “Ik vind het fijn om buiten te zitten dus ik wilde wel heel graag een klein tuintje aan de achterkant”, zegt ze. Maar aanvankelijk leek het niet te lukken. De appartementen waren allemaal verhuurd.

Haar verhaal is ondertussen geschiedenis. Op het moment dat de eerste bewoners hun huizen aan het inrichten waren, zag ze dat twee appartementen steeds maar leeg bleven. “Ik heb toen Compaen gebeld en ik had geluk. Er had iemand op het laatste moment afgezegd, waardoor er een appartement vrij kwam.”

Beetje reuring
Ook na twee jaar is Chantal een tevreden huurder. Ze houdt van de dynamiek die het complex omgeeft. Het NS-station Mierlo-Hout ligt op een paar minuten lopen en als straks de bouwactiviteiten in het centrum gaan beginnen, zit de van oorsprong Stiphoutse er middenin. “Ik hou wel van een beetje reuring en actie”, zegt ze. En het contact met de buren? Chantal: “Dat is hartstikke goed. We zijn er voor elkaar als het nodig is. Het is hier fijn wonen.”

Benieuwd naar de reacties
Vanaf de komende Compas vind je dus elke keer een column van Chantal in ons magazine. Ze weet nog niet precies waar ze het over gaat hebben, maar de inspiratie komt vanzelf, denkt ze. “Ik verwacht dat ik het meeste zal schrijven over mijn directe woonomgeving, hier in Mierlo-Hout. Er staat hier van alles te gebeuren. En ik ben ook nog hobbyfotograaf, dus misschien koppel ik er ook wel een leuke foto aan vast. Ik vind heel veel dingen leuk. Ook fotograferen en schrijven. En ik ben benieuwd naar de reacties van de lezers!”

arrow