Verhalen

‘Ik voel me hier heel erg fijn’

Eigenlijk vond José van de Crommenacker-Meulendijks (78) haar huis aan de Van Ommerenstraat in Stiphout al een hele tijd te groot. Haar man wilde er echter absoluut niet weg. Toen hij vorig jaar overleed, hakte ze de knoop door. “Zo’n groot huis, dat gun ik een gezin.”

Ze woonden er een kwart eeuw. Met heel veel plezier. “Het is een mooi, ruim huis met een fijne tuin en hele lieve mensen in de buurt”, zo kijkt José terug op de jaren dat ze met haar man aan de Van Ommerenstraat woonde. “Maar ik vond het wel te groot worden. Beneden was het heel ruim en boven hadden we drie slaapkamers én nog een zolder die je ook nog als slaapkamer zou kunnen gebruiken.”

Kijken naar de mogelijkheden
Vorig jaar besloot ze om de stap toch maar te zetten. “Het werd me allemaal te veel om bij te houden. Bovendien weet ik dat er veel gezinnen in Helmond op zoek zijn naar een ruimere woning.”
José nam contact op met Compaen. “Ik stond al meer dan vijftien jaar ingeschreven, dus ik wilde wel eens praten over wat er mogelijk was.” Dat kwam goed uit. Binnen de gemeente Helmond zijn de woningcorporaties net op dit moment bezig om de doorstroming beter op gang te krijgen. Als José wilde verhuizen naar een kleinere woning, waren er zeker wel kansen.

Wel in Stiphout
“Ik had aangegeven dat ik wel in Stiphout wilde blijven”, vertelt José. De Oudartstraat was een van de straten die ik had aangegeven omdat mijn ouders daar ook gewoond hebben. Vorig najaar kreeg José groen licht. “Compaen gaf aan dat er een huis vrijkwam aan de Oudartstraat. Toen ik bij de bezichtiging een paar stappen in dat huis had gezet, wist ik het al: dit is het! Het voelde vanaf het eerste moment goed. Het is een stuk kleiner, maar het heeft alles wat ik graag wil. En de buurt is ook fijn.”

Fijn om dat geluk te zien
Het over- en inhuizen verliep eind oktober voorspoedig en inmiddels heeft José haar draai helemaal gevonden in haar nieuwe buurt. Ze is ook nog even naar haar oude huis geweest. “Daar woont nu een jong gezin in met drie kinderen. Die hebben allemaal een eigen slaapkamer en ze zijn dolgelukkig met het huis. Ik vind het fijn om dat geluk te zien. Ik ben van groot naar beter gegaan, ja. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.”

 

arrow