Veelgestelde vragen

Woningruil

Als u een woning huurt bij Woningstichting Compaen, kunt u van woning ruilen met een huurder van iedere verhuurder binnen Nederland. Tenminste, als u daarvoor beiden toestemming hebt gekregen van de verhuurder(s). Ook woningruil binnen het woningbestand van Woningstichting Compaen is mogelijk. Op www.woningruil.nl vindt u meer informatie over ruilwoningen. Ook is er een (besloten) Facebookgroep voor woningruil in de gemeente Helmond

Ruilpartners

Als u een ruilpartner heeft gevonden, dan kunt u de ruil schriftelijk bij ons aanvragen. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier woningruil. Uw ruilpartner vraagt de ruil aan bij zijn of haar verhuurder.

Voorwaarden woningruil

Voor het ruilen van uw woning gelden de volgende voorwaarden. Wij raden u aan om deze voorwaarden goed te lezen voordat u uw woning gaat ruilen.

  • De huurprijs van de woning past bij uw inkomen en de woning past bij uw gezinssamenstelling.
  • U heeft beiden een positieve verhuurdersverklaring.
  • U heeft beiden geldige legitimatiebewijzen of verblijfsvergunningen.
  • U neemt de woning over met alle veranderingen die de vorige huurder aan de woning heeft aangebracht en door de verhuurder zijn goedgekeurd.
  • U woont minstens één jaar op uw huidige adres.
  • U woont na ruil nog minstens één jaar in uw woning.
  • Heeft u of uw ruilkandidaat een huurschuld? Of heeft u of uw ruilkandidaat in de afgelopen 3 maanden een huurschuld gehad? Dan kunt u uw woning niet ruilen.
  • Wij kunnen de huur van de woning verhogen als u verhuist. De ruilkandidaat kan dus te maken krijgen met een hogere huur dan die u nu betaalt. Vraag vooraf aan ons wat de huurprijs gaat worden voor de ruilkandidaat.

Beoordeling

Zodra u een verzoek voor toestemming heeft ingediend, bekijken wij of u en uw ruilpartner voldoen aan de voorwaarden. En of de woning die u van ons huurt in goede staat verkeert. Onze verhuurmakelaars maken afspraken met u over de oplevering en eventuele herstelwerkzaamheden. We bevestigen dit aan de toekomstige huurder(s) en spreken af wanneer de huurovereenkomst kan worden getekend. Vergeet niet dat u de huur van uw woning dan nog schriftelijk moet opzeggen. De ruilkandidaat krijgt een huurovereenkomst voor ten minste één jaar. Daarna gaat de huurovereenkomst stilzwijgend over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

arrow