Veelgestelde vragen

Urgentie: met spoed op zoek naar een woning

Urgentie
Zit je in een noodsituatie en heb je snel een woning nodig? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor urgentie. Je krijgt dan met voorrang een sociale huurwoning.

Voorwaarden urgentie
Om in aanmerking te komen voor urgentie, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie over de actuele regels en voorwaarden over urgentie hier. Via de beslisboom kun je zien of je aan de voorwaarden voldoet en als dat zo is, een intake aanvragen. 

Voldoe je niet aan de voorwoorden voor het krijgen van urgentie?
Er zijn nog meer manieren om sneller aan een woning of woonruimte te komen. Bijvoorbeeld via flexwonen, kamerverhuur, slimmerkopen.nl en reageer op woningen op Wooniezie die via loting worden aangeboden, vergroot jouw zoekgebied en pas jouw woonwensen aan voor meer aanbod.

Let op!
Er zijn bedrijven die beloven dat ze je helpen bij het aanvragen van urgentie. Maar let op! Zij vragen hier vaak veel geld voor. Terwijl je niet zeker weet of je de urgentie ook echt krijgt. Zij kunnen jouw wachttijd ook niet korter maken. Ons advies: maak geen gebruik van de diensten van deze bedrijven. Het advies en de dienstverlening via de woningcorporatie is gratis.

De urgentieregeling Stedelijk Gebied Eindhoven is onderdeel van de huisvestingsverordening. Hier staat (in juridische taal) de gezamenlijke afspraken en regels over urgentie in.

 

 

 

 

 

arrow