Veelgestelde vragen

Rookmelders

Uw woning brandveilig
Wij doen er alles aan om onze huurders zo prettig mogelijk te laten wonen. Het zorgen voor een zo brandveilig mogelijke woning hoort daar ook bij. Rookmelders waarschuwen je met een hard geluid als een brand uitbreekt. Hierdoor redden rookmelders levens. Daarom hebben wij in al onze woningen rookmelders geplaatst die voldoen aan de wettelijke eisen en voorschriften.

Op elke verdieping een rookmelder
In 2022 is het verplicht dat alle huurwoningen op elke woonverdieping een goedwerkende en veilige rookmelder hebben. Deze rookmelders zijn gratis. Meer weten over rookmelders en het onderhoud hiervan? Klik hier voor meer informatie.

Uw veiligheid staat voorop
De rookmelders voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van een batterij die 10 jaar meegaat. Wij zorgen ervoor dat de rookmelders op tijd weer worden vervangen.

Onderhoud van de rookmelders
Aan de rookmelders die je van ons krijgt, heb je weinig onderhoud. Hieronder lees je wat wij doen om jouw rookmelders goed te laten werken en wat je moet doen.

Als uw verhuurder: Als huurder:
Monteren wij minimaal één rookmelder op elke woonverdieping. Test je regelmatig de melders volgens de instructies die je krijgt na de plaatsing.
Zorgen wij dat na montage de werking
van de rookmelders getest wordt.
Houdt je de buitenkant van de rookmelders stofvrij. Dit doe je door de melders af te stoffen of af te nemen met een vochtige doek.
Zorgen wij dat klachten aan de rookmelders opgelost worden. Maak je het gatenpatroon van de rookmelders twee keer per jaar schoon. Dit kan eenvoudig met de stofzuiger. Tip: doe dit in maart en november (zomer-/wintertijdwisseling).
Vervangen wij na tien jaar de rookmelders. Neem je bij klachten of vragen contact met ons op.


Vluchten bij brand. Wat is uw vluchtroute?
Als je te maken krijgt met brand, dan staat jouw woning mogelijk vol met rook. Het is dan vaak lastig om een weg naar buiten te vinden. Bekijk eens, eventueel met uw huisgenoten, wat de snelste route naar buiten is. Houd rekening met obstakels die in de weg kunnen staan, deuren die niet open kunnen en/of een trap die niet genomen kan worden. Soms is het best lastig. Ook een goed vluchtplan geeft je en jouw eventuele huisgenoten een veilig gevoel.

Heb je vragen over de rookmelders?
Neem dan gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

arrow