Veelgestelde vragen

hero-bg

Veelgestelde vragen

hero-bg
overlay

Rookmelders

Uw woning brandveilig
Wij doen er alles aan om onze huurders zo prettig mogelijk te laten wonen. Het zorgen voor een zo brandveilig mogelijke woning hoort daar ook bij. Rookmelders waarschuwen u met een hard geluid als een brand uitbreekt. Hierdoor redden rookmelders levens. Daarom hebben wij in al onze woningen rookmelders geplaatst die voldoen aan de wettelijke eisen en voorschriften.

Op elke verdieping een rookmelder
In 2022 is het verplicht dat alle huurwoningen op elke woonverdieping een goedwerkende en veilige rookmelder hebben. Deze rookmelders zijn gratis. Meer weten over rookmelders en het onderhoud hiervan? Klik hier voor meer informatie.

Uw veiligheid staat voorop
De rookmelders voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van een batterij die 10 jaar meegaat. Wij zorgen ervoor dat de rookmelders op tijd weer worden vervangen.

Onderhoud van de rookmelders
Aan de rookmelders die u van ons krijgt, heeft u weinig onderhoud. Hieronder leest u wat wij doen om uw rookmelders goed te laten werken en wat u moet doen.

Als uw verhuurder: Als huurder:
Monteren wij minimaal één rookmelder op elke woonverdieping. Test u regelmatig de melders volgens de instructies die u krijgt na de plaatsing.
Zorgen wij dat na montage de werking
van de rookmelders getest wordt.
Houdt u de buitenkant van de rookmelders stofvrij. Dit doet u door de melders af te stoffen of af te nemen met een vochtige doek.
Zorgen wij dat klachten aan de rookmelders opgelost worden. Maakt u het gatenpatroon van de rookmelders twee keer per jaar schoon. Dit kan eenvoudig met de stofzuiger. Tip: doe dit in maart en november (zomer-/wintertijdwisseling).
Vervangen wij na tien jaar de rookmelders. Neemt u bij klachten of vragen contact met ons op.


Vluchten bij brand. Wat is uw vluchtroute?
Als u te maken krijgt met brand, staat uw woning mogelijk vol met rook. Het is dan vaak lastig om een weg naar buiten te vinden. Bekijk eens, eventueel met uw huisgenoten, wat de snelste route naar buiten is. Houd rekening met obstakels die in de weg kunnen staan, deuren die niet open kunnen en/of een trap die niet genomen kan worden. Soms is het best lastig. Ook een goed vluchtplan geeft u en uw eventuele huisgenoten een veilig gevoel.

Heeft u vragen over de rookmelders?
Neem dan gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

arrow