Veelgestelde vragen

Huurovereenkomst

Als u gaat huren bij Compaen, sluit u met ons een huurovereenkomst. Hierin staan de afspraken over de rechten en plichten van u en van ons. De algemene huurvoorwaarden maken altijd deel uit van de huurovereenkomst. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst geldt een opzegtermijn van één maand, waarbij u de huur op iedere dag van de maand kunt opzeggen.

De vier Helmondse woningcorporaties Compaen, Volksbelang, woCom en Woonpartners werken projectmatig samen als dat mogelijk is. Vanaf 1 juni 2022 ontvangen nieuwe huurders dezelfde Algemene huurvoorwaarden bij het huren van een woning.

Bij de huurovereenkomst van een woning krijgt de huurder ook de Algemene huurvoorwaarden. Hier staan regels in die voor huurder en woningcorporatie gelden. In de top 10 Algemene huurvoorwaarden staat in hoofdlijnen wat de belangrijkste regels zijn.

Wijzigingen in de huurovereenkomst
Het is belangrijk dat de gegevens op in de huurovereenkomst altijd kloppen. Soms moeten ze worden aangepast. Bijvoorbeeld als uw partner is overleden of is verhuisd. Of als u wilt gaan samenwonen. Als dit het geval is, als de gegevens in de overeenkomst niet meer kloppen, of als u daarover vragen heeft, vragen we u om contact op te nemen met een van de verhuurmakelaars van onze afdeling Wonen. Zij kunnen u helpen.

arrow