Nieuws

“Van groot naar beter wonen”

Alle huurders in Helmond van 65 en ouder, kunnen vanaf 1 oktober 2022 deelnemen aan een verhuisregeling ”van groot naar beter wonen” om een beter passende woning te vinden. Een regeling die speciaal bedoeld is voor senioren, die nu in een grote huurwoning van één van de woningcorporaties wonen en de stap naar een beter passende gelijkvloerse huurwoning willen maken.

Vaak sluit een appartement of gelijkvloerse woning, dichtbij de voorzieningen beter aan bij hun woonbehoeften. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis blijven wonen.

Meer mensen een passende woning
Een beoogd effect van deze regeling is dat de oudere huurders een woning achterlaten die geschikt is voor gezinnen. Gezinnen laten weer een woning achter die geschikt is voor starters. Hierdoor verwachten we dat meer mensen een woning kunnen vinden, die bij hun leven(sfase) past. Met de regeling start een verhuisketen die effect heeft op alle leeftijden.

Meer woningen beschikbaar voor alle leeftijden
Corporaties onderzoeken beperkingen van leeftijdlabels op wooncomplexen. Daar waar ze van toegevoegde waarde zijn, blijft dit gehandhaafd. Ook het verhogen van het leeftijdslabel naar een meer passende leeftijd op basis van de aanwezige voorzieningen in een wooncomplex wordt meegenomen. Waar het label geen of niet meer de gewenste toegevoegde waarde heeft, nemen we afscheid.

Tijdelijk voorrang
De verhuisregeling biedt senioren een aantal voordelen. Via de regeling krijgen woningzoekenden een jaar lang voorrang op geselecteerde appartementen en gelijkvloerse woningen op Wooniezie.nl (website voor woningzoekenden). Daarnaast denken woningcorporaties actief mee in oplossingen; ze helpen bewoners met een persoonlijk gesprek en bieden tips en suggesties voor hun verhuisadministratie en ondersteuning.

Samenwerking woningcorporaties
Het belang van huurders in Helmond staat centraal. De regeling wordt aangeboden door alle woningcorporaties voor sociale huurwoningen in Helmond. Dat heeft als voordeel dat huurders door gebruik te maken van deze regeling ook eenvoudig kunnen verhuizen naar een woning naar wens van één van de andere deelnemende corporaties. 

Op onze website onder “Veelgestelde vragen” vind je meer informatie hoe je gebruik kunt maken van deze regeling.

Van ‘Groot naar beter wonen’ is een initiatief van Gemeente Helmond, Bergopwaarts, Volksbelang, Woonpartners, woCom, Mooiland, Woonb Woonbedrijf en Compaen. 

 

 

 

 

 

arrow