Nieuws

Stem op ENVISION voor de European Sustainable Energy Awards!

Het ENVISION-project – een H2020 project – gecoördineerd door TNO, is één van de drie genomineerde projecten voor de prestigieuze European Sustainable Energy award van de Europese Commissie.

Compaen liet voor dit project drie van haar woningen voorzien van verschillende oplossingen om zonne-energie en -warmte te winnen uit het volledige oppervlak van de woningen zoals de muren, gevels, daken en zelfs ramen. Ook de Eindhovense corporatie Trudo deed mee in het project en liet woningen voorzien van deze innovatieve oplossingen die energiepositieve woningen mogelijk maken. Zo werden Compaen en Trudo geholpen in de zoektocht naar meer mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzaming van hun woningbezit.

Natuurlijk willen wij dan ook dat ze deze award winnen en daar kun jij bij helpen! Dus laat je stem horen!

Stem hier op het ENVISION project en vertel het verder!

ENVISION draagt bij aan een duurzame toekomst

Er staat 60 miljard m2 aan onbenutte geveloppervlakken in de Europese Unie. En een even grote hoeveelheid dakoppervlak is beschikbaar, waar het opwekken van zonne-energie verder uitgebreid kan worden. Dat biedt kansen. Het ENVISION-project focust zich op een full renovation concept waarbij innovatieve oplossingen voor het winnen van warmte en elektriciteit uit zonnestraling zijn ontwikkeld. Hierbij wordt het maximale behaald in termen van opbrengst, mét behoud van esthetiek en functie van de gevel. Ontwikkeling binnen ENVISION vond in vier fases plaats:

  • de ontwikkeling van esthetische gevelelementen die zonne-warmte absorberen en PV oplossingen voor plaatsing in glas
  • de ontwikkeling van een flexibel, modulair gevelconcept met een click-on montagesysteem
  • de integratie en interactie tussen de warmtewin- en energiewinsystemen met bestaande netwerken en warmtesystemen op zowel gebouw- als netwerkniveau
  • een demonstratie van ENVISION technologieën op ware grootte in huizen in Helmond en Eindhoven; kantoor gebouwen in Enschede en Bischofshofen (Oostenrijk), gekoppeld aan een warmtenetwerk in Genova (Italië).

De praktijkdemonstraties laten zien hoe breed toepasbaar ENVISION technologieën zijn. Van huizen, tot flats tot kantoorpanden en in verschillende klimaatscenario’s. De ontwikkelde innovaties binnen ENVISION halen het maximale uit warmte – en energiewinning, zijn daarbij kosten concurrerend, eenvoudig te installeren en te onderhouden en doen geen afbreuk op het ontwerp van een gebouw. Dat laten we je zien in onderstaande video:

Energiepositieve gebouwen zijn binnen handbereik, dankzij de innovaties en ontwikkelingen binnen het ENVISION-project. Weer een stap dichterbij een duurzame toekomst met hernieuwbare energie!

Iedereen mag kiezen welk project tot winnaar zal worden uitgeroepen tijdens de award uitreiking op 26 september 2022 in Brussel en dus is het online stemhokje geopend! Stem jij ENVISION tot winnaar?

Stem hier op het ENVISION project en vertel het verder!

arrow