Nieuws

Tips om snel en eenvoudig energie te besparen

Gemiddeld verbruikt een huishouden 2479 kWh aan stroom per jaar. Met de huidige energieprijzen komt dat alleen al voor het verbruik neer op bijna € 140,00 per maand. Met een paar kleine maatregelen kun je hier al snel op besparen.

  • Heb je nog gloeilampen? Vervang ze dan door ledlampen. Voor iedere 10 peertjes die u vervangt kan dit tussen de € 30,00 en € 40,00 per jaar schelen. De lampen gaan ook nog eens lang mee.
  • Zet de vaatwasser op het eco-programma. Het eco-programma van de vaatwasser bespaart ongeveer 30% stroom en een kwart water vergeleken met het standaardprogramma.
  • Was met een volle trommel. Daardoor was je minder vaak en wordt de was ook beter schoon. Was bovendien niet te warm: hoe lager de temperatuur, hoe lager het energieverbruik van de wasmachine en hoe lager de kosten. Zo bespaar je met een was op 30°C ongeveer de helft vergeleken met een was op 40°C.
  • Schijnt de zon? Regent het niet? Hang dan de was op aan een waslijn en stop hem niet in de droger.

Meer bespaartips? Kijk eens op https://www.milieucentraal.nl/ of op https://allelichtenopgroen.nl/.

Hulp bij besparen
Wil je graag hulp bij het besparen? Breng dan eens een bezoek aan het Energiehuis Slim Wonen aan de Torenstraat 3-5 in Helmond. Je krijgt daar gratis en onafhankelijk advies, informatie en voorlichting. Iedere dinsdag tot en met vrijdag kun je er zonder afspraak terecht en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

arrow