Nieuws

Samen terugkijken op de renovatie Pastoor Elsenstraat in Mierlo-Hout

Meer wooncomfort dankzij een beter geïsoleerde woning. Die kans grepen Compaen en Van der Meijs toen de rijtjeswoningen in de Pastoor Elsenstraat in Helmond op de agenda stonden voor gevelonderhoud en kozijnvervanging. Samen met architectenbureau de Loods maakten we een ontwerp en in september 2020 zijn we gestart met de uitvoering. Door niet alleen te renoveren, maar ook direct te verduurzamen, timmeren we samen aan de weg van een energie-neutraal 2050.

De kopgevels in de straat zijn afgebroken, kregen een dikke isolatielaag en zijn opnieuw opgemetseld. Ook de kozijnen zijn vervangen. De nieuwe kozijnen zijn voorzien van triple-glas en de raamroosters zitten, uit oogpunt van wooncomfort, voortaan in de vensterbanken.

Compaen en Van der Meijs hadden de renovatie graag met de bewoners willen afsluiten onder het genot van een hapje en een drankje in de wijk. Dat was helaas vanwege de corona omstandigheden niet mogelijk. Het project is daarom aan het eind van 2020 feestelijk afgesloten met de toepasselijke banketstaven en er is een mooie brochure gemaakt om samen terug te kijken op dit geslaagde renovatieproject.

Bekijk de brochure hier, veel leesplezier!

arrow