Projecten

hero-bg

Projecten

hero-bg
overlay

Project Van der Weidenstraat

Twaalf duplexwoningen en twee eengezinswoningen aan de Van der Weidenstraat en de Sprengersstraat in Stiphout gaan plaatsmaken voor een nieuwbouwplan met twee gebouwen en in totaal dertig woningen. Twaalf compacte appartementen in het ene gebouw zijn bestemd voor jongeren. In het andere gebouw maken we 18 studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking. De meesten van hen komen uit Stiphout en wonen nu nog bij hun ouders. De ouders hebben een stichting opgericht die de zorg en begeleiding zal organiseren.

Jongeren met een verstandelijke beperking wonen vaak langer thuis dan andere jongeren. Toch hebben ook zij, als ze wat ouder worden, behoefte aan een eigen plek. Soms is dat pas nadat ze de 40 al zijn gepasseerd. Bovendien vinden ook de ouders het prettig als op een bepaald moment een deel van de zorg kan worden overgedragen. Steeds vaker gaan deze jongeren ‘samen wonen’. In Stiphout ondersteunt Compaen het initiatief van de Stichting Stiphoudt. Achttien jongeren met een verstandelijke beperking krijgen hier een eigen studio, gezamenlijke woonkamers én zorg op maat.

In deze brochure voor de bewoners en omwonenden vindt u meer informatie over de nieuwbouw van dit Wooncomplex met begeleid wonen.

 

arrow