Projecten

Voorstadhalte Mierlo-Hout

Als je vanaf het spoor het centrum van Mierlo-Hout inrijdt, dan kun je het mooie nieuwbouw project Voorstadhalte in Mierlo-Hout goed zien. De woningen liggen aan het spoor en de appartementen kijken grotendeels uit op de Hoofdstraat. Voorstadhalte bestaat uit 40 huurappartementen en 10 koopwoningen. Het bouwplan is gebouwd door de Van Busselgroep.

Het bouwproject is onderdeel van een groter plan om Mierlo-Hout een nieuw dorpshart te geven. Daarin werken Compaen, scholenkoepel QliQ en zorgorganisatie Savant nauw samen. Op deze website staat onder het project Dorpsplein Mierlo-Hout een filmpje dat een impressie geeft van hoe mooi het allemaal gaat worden. Het nieuwe dorpshart van Mierlo-Hout is straks bedoeld voor een mix van mensen mét en zonder zorgvraag en met een kleine en een iets grotere beurs.

De woningen aan de Voorstadhalte zijn inmiddels opgeleverd. Compaen verhuurt de appartementen. Een aantal appartementen is verhuurd aan een deel van de huurders van Savant Alphonsus. Zij zijn als eersten verhuisd, waarmee op het terrein van Alphonsus ruimte gemaakt is voor de nieuwbouw van het nieuwe Dorpsplein Mierlo-Hout.

arrow