Projecten

Wij verduurzamen in Mierlo 204 huurwoningen

We zijn bezig met een groot woningverbeteringstraject in de omgeving van de Kersenstraat, Lijndje en Saal in Mierlo. In totaal 204 woningen worden gerenoveerd en verduurzaamd. Door de isolatie en de ventilatie van de woningen sterk te verbeteren, zullen de bewoners minder energie gaan verbruiken. Ook de plaatsing van zonnepanelen zal, mits daarvoor wordt gekozen, zorgen voor een ‘vriendelijkere’ energierekening.

Het energielabel van een woning opkrikken van C naar A+ of zelfs A++! Deze succesvolle manier van werken zoals we de afgelopen tijd onder meer gedaan hebben in de omgeving van de Kersenstraat heeft een vervolg gekregen in de omgeving van het Lijndje en Saal. In totaal zijn we daar aan de slag met meer dan honderd woningen. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft deze buurt overigens aangewezen als ‘kansrijke’ buurt om als een van de eerste in de gemeente volledig aardgasloos te worden. Daarop inspelend zijn wij bezig met de inrichting van de woning aan het Lijndje 38 als mutatiewoning. Hier kun je straks zien hoe een aardgasloze woning op het gebied van de energievoorziening kan functioneren. In de woning wordt onder meer een luchtwarmtepomp geplaatst, zonder buitenunit. Verwarming vindt plaats via radiatoren op de begane grond en met elektrische radiatoren op de verdieping. We doen dit alles samen met BAM en met de TU/e. Als alles volgens verwachting verloopt zijn we nog voor de zomer van 2023 klaar met dit project.

Hier kun je een kijkje nemen in de brochure die is meegestuurd met de uitnodigingsbrief. We realiseren ons dat sprake is van een forse ingreep in de woningen. Daarom hechten we ook veel waarde aan een goede communicatie. Alle bewoners worden persoonlijk en steeds zo goed mogelijk voorgelicht. Wil je vast kijken hoe het kan worden? Ga eens praten met mensen uit de Kersenstraat en omgeving. Zij weten er inmiddels alles van! En heb je vragen? Trek aan de bel!

 

 

 

 

arrow