Projecten

hero-bg

Projecten

hero-bg
overlay

Dorpsplein Mierlo-Hout, het hart van Mierlo-Hout

Waar gaan we voor?

Een plek waar iedereen graag vertoeft. Waar je na het eten nog even kunt voetballen op straat. Of waar je je zondagochtend oefeningen doet. Waar je geniet van openluchtoptredens of andere festiviteiten. Waar je heerlijk rustig in je eigen tempo je boodschappen komt doen. Waar je tóch nog een kopje koffie neemt op het terras. Waar je heerlijk woont. Of waar je lekker op een bankje de dorpse levendigheid aanschouwt…

Als we onze ambities realiseren is iedereen straks van harte welkom in het nieuwe, groene, gezellige, gastvrije, schone, verkeersveilige, klimaatneutrale, energieopwekkende dorpshart van Mierlo-Hout! Een onderdeel hiervan is de nieuwbouw van Savant Alphonsus en Compaen. De plannen worden gerealiseerd door een coalitie van Woningstichting Compaen, Savant Zorg, QliQ Primair Onderwijs, de Wijkraad Mierlo-Hout en de Ondernemersvereniging Mierlo-Hout. We worden daarin enthousiast ondersteund door de gemeente Helmond. Deze herontwikkeling willen we samen doen met de inwoners van Mierlo-Hout en andere lokale stakeholders. Dus heeft u concrete ideeën? Suggesties? Bijzondere aandachtspunten? We horen ze graag.

Het Dorpsplein in Mierlo-Hout wordt voor jong en oud een fijne plek om te wonen en te vertoeven. Daarnaast krijgen ouderen de zorg die ze nodig hebben. Met zorgorganisatie Savant is inmiddels een fraai herontwikkelingsplan gemaakt voor Alphonsus. Als in 2022 de Voorstadhalte klaar is, zullen de eerste verhuisbewegingen er voor zorgen dat een aantal appartementen van Alphonsus vrijkomt. Dat is ook het moment dat er gestart zal worden met een gedeeltelijke sloop en nieuwbouw.


Online informatiebijeenkomst Dorpsplein Mierlo-Hout

Compaen werkt in dit project nauw samen met onder andere Savant Zorg en we willen u graag meenemen in de plannen. De voorbereidingen voor het nieuwe Dorpsplein zijn in volle gang. De plannen voor de woningen en de omgeving zijn zo goed als klaar. Daarom willen we u graag een toelichting geven op de plannen.

In 45 minuten nemen Alex Sievers (projectleider), Anke Kuijpers (Savant Zorg) en Joost Lobée (Woningstichting Compaen) u mee in de plannen.

Vanwege alle maatregelen kunnen we u helaas niet live ontmoeten. Daarom nodigen we u graag uit voor een online bijeenkomst. U heeft dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen.


Hoe kunt u de online bijeenkomst bekijken?
U kunt zich voor de online bijeenkomst aanmelden via de website: live.sommedia.nl/Savantzorg-Dorpsplein.

Dit is ook de website waar u de online bijeenkomst bijwoont. Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u op 26 januari een e-mail om u aan de bijeenkomst te herinneren.

Nu al meer informatie? Kijk op de website van Dorpsplein Mierlo-Hout

We zien u graag op 26 januari om 19.30 uur!

 

Savant Zorg en Woningstichting Compaen

 

arrow