Projecten

hero-bg

Projecten

hero-bg
overlay

Dorpsplein Mierlo-Hout, het hart van Mierlo-Hout

Waar gaan we voor?

Een plek waar iedereen graag vertoeft. Waar je na het eten nog even kunt voetballen op straat. Of waar je je zondagochtend oefeningen doet. Waar je geniet van openluchtoptredens of andere festiviteiten. Waar je heerlijk rustig in je eigen tempo je boodschappen komt doen. Waar je tóch nog een kopje koffie neemt op het terras. Waar je heerlijk woont. Of waar je lekker op een bankje de dorpse levendigheid aanschouwt…

Bekijk hier het nieuwste animatie filmpje, over hoe het Dorpsplein Mierlo-Hout en de herontwikkeling van Alphonsus er uit komt te zien!

Als we onze ambities realiseren is iedereen straks van harte welkom in het nieuwe, groene, gezellige, gastvrije, schone, verkeersveilige, klimaatneutrale, energieopwekkende dorpshart van Mierlo-Hout! Een onderdeel hiervan is de nieuwbouw van Savant Alphonsus en Compaen. De plannen worden gerealiseerd door een coalitie van Woningstichting Compaen, Savant Zorg, QliQ Primair Onderwijs, de Wijkraad Mierlo-Hout en de Ondernemersvereniging Mierlo-Hout. We worden daarin enthousiast ondersteund door de gemeente Helmond. Deze herontwikkeling willen we samen doen met de inwoners van Mierlo-Hout en andere lokale stakeholders. Dus heeft u concrete ideeën? Suggesties? Bijzondere aandachtspunten? We horen ze graag.

Het Dorpsplein in Mierlo-Hout wordt voor jong en oud een fijne plek om te wonen en te vertoeven. Daarnaast krijgen ouderen de zorg die ze nodig hebben. Met zorgorganisatie Savant is inmiddels een fraai herontwikkelingsplan gemaakt voor Alphonsus. Als in 2022 de Voorstadhalte klaar is, zullen de eerste verhuisbewegingen er voor zorgen dat een aantal appartementen van Alphonsus vrijkomt. Dat is ook het moment dat er gestart zal worden met een gedeeltelijke sloop en nieuwbouw.

Online informatiebijeenkomst Dorpsplein Mierlo-Hout op 26 januari 2021
Compaen werkt in dit project nauw samen met onder andere Savant Zorg en wil u graag meenemen in de plannen. De voorbereidingen voor het nieuwe Dorpsplein zijn in volle gang en de plannen voor de woningen en de omgeving zijn zo goed als klaar. Vanwege alle maatregelen was het niet mogelijk u in januari live te ontmoeten. Daarom is er op 26 januari een Webinar georganiseerd om de bewoners, omwonenden en ondernemers uit de buurt in drie kwartier mee te nemen in de plannen van het nieuwe Dorpsplein. We waren er blij mee dat veel mensen zich hiervoor hadden aangemeld. Aan het woord kwamen Alex Sievers (projectleider), Anke Kuijpers (Savant Zorg) en Joost Lobée (Woningstichting Compaen). Tijdens de bijeenkomst was ook gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie? Kijk op de website van Dorpsplein Mierlo-Hout
Mocht u de livestream van het webinar nog eens willen zien, of heeft u deze gemist? De livestream is terug te kijken via: https://www.youtube.com/watch?v=9eRZ6knT1II

Meer informatie over de Kapel Alphonsus
In het ED van 12 februari stond een leuk artikel vanuit Savant over de nu nog verborgen kapel van Alphonsus: u kunt het hier terug lezen Kapel van Alphonsus wordt ontmoetingsplek voor jong en oud in de nieuwe woonbuurt van Mierlo-Hout.

 

 

 

arrow