Projecten

hero-bg

Projecten

hero-bg
overlay

Dorpsplein Mierlo-Hout, het hart van Mierlo-Hout

Waar gaan we voor?

Een plek waar iedereen graag vertoeft. Waar je na het eten nog even kunt voetballen op straat. Of waar je je zondagochtend oefeningen doet. Waar je geniet van openluchtoptredens of andere festiviteiten. Waar je heerlijk rustig in je eigen tempo je boodschappen komt doen. Waar je tóch nog een kopje koffie neemt op het terras. Waar je heerlijk woont. Of waar je lekker op een bankje de dorpse levendigheid aanschouwt…

Bekijk hier het animatie filmpje, over hoe het Dorpsplein Mierlo-Hout en de herontwikkeling van Alphonsus er uit komt te zien!

In onderstaand filmpje vertellen Anke Kuijpers van Savant Zorg en Joost Lobée van Compaen over de plannen en hoe ze tot stand zijn gekomen. Daarnaast komen de zorgmedewerkers Bianca van Doorn en Eveline van Rijn aan het woord over hoe zij de zorg zien in de nieuwe omgeving.

 

Als we onze ambities realiseren is iedereen straks van harte welkom in het nieuwe, groene, gezellige, gastvrije, schone, verkeersveilige, klimaatneutrale, energieopwekkende dorpshart van Mierlo-Hout! Een onderdeel hiervan is de nieuwbouw van Savant Alphonsus en Compaen. De plannen worden gerealiseerd door een coalitie van Woningstichting Compaen, Savant Zorg, QliQ Primair Onderwijs, de Wijkraad Mierlo-Hout en de Ondernemersvereniging Mierlo-Hout. We worden daarin enthousiast ondersteund door de gemeente Helmond. Deze herontwikkeling willen we samen doen met de inwoners van Mierlo-Hout en andere lokale stakeholders. Dus heeft u concrete ideeën? Suggesties? Bijzondere aandachtspunten? We horen ze graag.

Het Dorpsplein in Mierlo-Hout wordt voor jong en oud een fijne plek om te wonen en te vertoeven. Daarnaast krijgen ouderen de zorg die ze nodig hebben. Met zorgorganisatie Savant is inmiddels een fraai herontwikkelingsplan gemaakt voor Alphonsus. Als in 2022 de Voorstadhalte klaar is, zullen de eerste verhuisbewegingen er voor zorgen dat een aantal appartementen van Alphonsus vrijkomt. Dat is ook het moment dat er gestart zal worden met een gedeeltelijke sloop en nieuwbouw.

Meer informatie? Kijk ook eens op de website van Dorpsplein Mierlo-Hout
Mocht u de livestream van het webinar nog eens willen zien dat afgelopen jaar op 26 januari 2021 georganiseerd werd waarin bewoners, omwonenden en ondernemers uit de buurt werden meegenomen in de plannen van het nieuwe Dorpsplein? Aan het woord kwamen Alex Sievers (projectleider), Anke Kuijpers (Savant Zorg) en Joost Lobée (Woningstichting Compaen). De livestream is terug te kijken via: https://www.youtube.com/watch?v=9eRZ6knT1II

Meer informatie over de Kapel Alphonsus
In het ED van 12 februari stond een leuk artikel vanuit Savant over de nu nog verborgen kapel van Alphonsus: u kunt het hier terug lezen Kapel van Alphonsus wordt ontmoetingsplek voor jong en oud in de nieuwe woonbuurt van Mierlo-Hout.

 

 

 

arrow