Nieuws

Appartementen Voorstadhalte Mierlo-Hout

Het nieuwbouwproject Voorstadhalte in Mierlo-Hout komt langzaam uit de steigers. Het project bestaat uit 40 huurappartementen en 10 koopwoningen.

Het bouwproject is onderdeel van een groter plan om Mierlo-Hout een nieuw dorpshart te geven. Daarin werken Compaen, scholenkoepel QliQ en zorgorganisatie Savant nauw samen. Het nieuwe dorpshart van Mierlo-Hout is straks bedoeld voor een mix van mensen mét en zonder zorgvraag en met een kleine en een iets grotere beurs.

Zoals het er nu uitziet worden de 40 appartementen in het voorjaar van 2022 opgeleverd. Compaen gaat de appartementen verhuren. Een aantal appartementen is bestemd voor een deel van de huidige huurders van Savant Alphonsus. Zij gaan als eersten verhuizen, waarmee ze op het terrein van Alphonsus ruimte maken voor nieuwbouw. Naar verwachting gaan de Alphonsus-bewoners in het voorjaar van 2022 verhuizen naar de nieuwe appartementen van de Voorstadhalte.

De verhuur is gestart vanaf 12 oktober via Wooniezie waar woningzoekenden konden reageren t/m 5 november. Die termijn is inmiddels verstreken.

 

arrow