Nieuws

Pas op, autokrakers bij jou in de buurt

De politie heeft ons laten weten dat er de laatste weken veel wordt ingebroken in auto’s (die vaak niet zijn afgesloten). Daarom delen wij hier ook onderstaande waarschuwing vanuit de gemeente Helmond.

“Afgelopen weken werd er bij u in de buurt regelmatig ingebroken in auto’s. Mogelijk dat u daar zelf slachtoffer van bent geworden, of uw buren, kennissen of andere bekenden van u. Zonder meer een vervelende ervaring!

Gemeente Helmond en de politie proberen door het houden van preventieve acties én door het opsporen van daders, inbraken in voertuigen te voorkomen. Lees hieronder wat u zelf kunt doen om inbraak in uw auto te voorkomen.

Voorkomen is beter….

  • Sluit uw auto altijd af! Controleer met de hand of uw auto goed afgesloten is.
  • Parkeer uw auto waar mogelijk in het licht en in het zicht van omliggende bebouwing of op een plaats waar veel mensen komen.
  • Niets erin, niets eruit! Laat geen waardevolle spullen achter in de auto.

Vreemde of verdachte situaties direct melden!

Ziet u mensen in uw buurt of straat die daar niet thuishoren en bijvoorbeeld opvallen omdat ze meer dan normale aandacht hebben voor geparkeerde auto’s en/of de omgeving? Of heeft u het gevoel dat hun aanwezigheid niet klopt? Bel dan direct 1-1-2 of 0900884 als deze situatie niet meer actueel is. Dit zijn situaties waarin wij zo snel mogelijk zullen reageren.

Wijkboa’s houden ook preventieve acties

De wijkboa’s houden na de auto-inbraken in uw buurt gerichte preventieve acties. Zij controleren of voertuigen zijn afgesloten, of er waardevolle spullen in het voertuig in het zicht liggen of op andere zaken die het risico van een auto-inbraak vergroten”.

 

 

arrow