Nieuws

Opruimdagen voor start woningverbetering Kersenstraat e.o. Mierlo

Afgelopen maand is Bam Wonen definitief gestart met de werkzaamheden in de Kersenstraat e.o. in Mierlo. Er werd een aantal dagen hard gewerkt door bewoners van de Kersenstraat in Mierlo. Samen met aannemer BAM wonen organiseerden we in deze straat opruimdagen. Ter voorbereiding op de woningverbeteringen die we hier uitvoeren aan 87 woningen. Bewoners konden aan de slag met het opruimen van hun zolders zodat daar ruimte wordt vrijgemaakt voor de werkzaamheden. We hebben hiervoor containers ter beschikking gesteld en daar is volop gebruik van gemaakt, de containers zijn goed gevuld…!

Werkzaamheden in volle gang

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. In opdracht van Compaen verduurzaamt BAM Wonen 87 sociale huurwoningen aan de Kersenstraat, Rivershof, Morellenhof en Hedelfingershof in Mierlo.

De energetische werkzaamheden die we uitvoeren bestaan uit het aanbrengen van betere dakisolatie en meer isolatiemateriaal in de kopgevels. De luifel bij de voordeur wordt vervangen door een geïsoleerde luifel. Alle woningen krijgen een CO2-gestuurd ventilatiesysteem, gecombineerd met nieuwe sensoren. En de bewoners konden zelf kiezen voor de installatie van acht zonnepanelen.

De onderhoudswerkzaamheden omvatten het vernieuwen van dakpannen, het vervangen en, indien gekozen is voor zonnepanelen, het verplaatsen van dakramen. De hemelwaterafvoeren en dakgoten worden vernieuwd, het metselwerk wordt gereinigd en voorzien van een beschermlaag. Het voegwerk wordt hersteld, evenals de scheuren in de gevel. Tot slot worden de elektraleidingen gecontroleerd en asbestkanalen en -leidingen gesaneerd.

arrow