Nieuws

Nei Skoen maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Nei Skoen uit Helmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2021.

Publiek kan vanaf vandaag stemmen op favorieten

Nei Skoen uit Helmond maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. En vanaf 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Nei Skoen als favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via appeltjevanoranje.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Een nieuw leven: nieuwe schoenen

Nei Skoen biedt een stigmavrije ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is. En juist omdat iedereen welkom is, komen ook deelnemers bij Nei Skoen die elders niet komen bijvoorbeeld bij een ‘professionele organisatie’. Bij Nei Skoen kan iedereen aan zijn passie werken. Rugzakjes en andere etiketten komen letterlijk op de kapstok.

Daarom is Nei Skoen een bijzondere plaats: je wordt al blij als je binnen komt. En: wij behouden wat we hebben om het weg te geven.

Koningin Máxima

De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer informatie vindt u op https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/een-nieuw-leven-nieuwe-schoenen

Voor vragen of aanvullende informatie over Nei Skoen kunt u contact opnemen met Dirk den Hollander  T: 0611432537 E: dirkiedenh@outlook.com

Voor meer informatie over de Appeltjes van Oranje en het Oranje Fonds kunt u contact opnemen met Nerina Vilchez, adviseur publiciteit Oranje Fonds, via nerina.vilchez@oranjefonds.nl of 030-2339348.

 

arrow