Nieuws

Hoogste punt nieuwbouw Voorstadhalte in Mierlo-Hout

Compaen realiseert 40 appartementen in het Dorpshart van Mierlo-Hout. Het hoogste punt van de bouw is inmiddels bereikt. Op vrijdag 2 juli werd de vlag gehesen samen met Van Bussel groep en de hardwerkende bouwlieden. Een mooi moment om samen bij stil te staan.

Als u vanaf het spoor het centrum van Mierlo-Hout inrijdt, kunt u de vorderingen van Voorstadhalte goed zien. De woningen liggen aan het spoor en de appartementen kijken grotendeels uit op de Hoofdstraat. Voorstadhalte bestaat uit 40 huurappartementen en 10 koopwoningen. Het bouwplan wordt gebouwd door de Van Busselgroep en is onderdeel van een groter plan om Mierlo-Hout een nieuw dorpshart te geven. Daarin werken Compaen, scholenkoepel QliQ en zorgorganisatie Savant nauw samen.

Zoals het er nu uitziet worden de 40 appartementen in het voorjaar van 2022 opgeleverd. Voor die tijd kunnen de eerste bewoners hun woningen al betrekken. Compaen gaat de appartementen verhuren. Een aantal appartementen is bestemd voor een deel van de huidige huurders van Savant Alphonsus. Zij gaan als eersten verhuizen, waarmee ze op het terrein van Alphonsus ruimte maken voor nieuwbouw.

Zie ook het nieuwsbericht in Weekkrant de Loop Helmond, gepubliceerd op 8 juli jl.

Bronvermelding: foto’s Mario Coolen

arrow