Nieuws

Hennep en verdovende middelen: wij hanteren een streng beleid!

Het is absoluut niet toegestaan om in en rond uw woning hennep te kweken. Om de leefbaarheid op peil te houden en gevaren voor omwonenden te voorkomen, hanteren wij een streng beleid. We hebben heldere afspraken gemaakt over de aanpak van hennepkwekerijen.

Kweken in huis is gevaarlijk!
Het kweken van hennep (wiet), daaraan gerelateerde activiteiten en het handelen in harddrugs zijn niet alleen verboden via de Opiumwet, het is ook gevaarlijk. Het geeft bovendien vaak overlast en onrust in de woonomgeving en huurders brengen vaak veel schade toe aan de woning. Daarom treden wij streng op tegen het kweken van hennep en het dealen in harddrugs. Als we hennepplanten of professionele kweekapparatuur aantreffen, melden we het bij de politie en gaan we over tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning via de kantonrechter.

Wij willen niet dat omwonenden worden blootgesteld aan dit soort gevaren en ongemakken. Daarom roepen wij u als huurder op om het altijd te melden aan de politie, als u vermoedt dat iemand hennep kweekt. Dit kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis).

Kenmerken die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een hennepkwekerij:
– Warme en/of vochtige muren en/of continue condensvorming op de ramen
– Non-stop zoemende of brommende geluiden
– Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
– Stankoverlast in de vorm van henneplucht
– Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
– Schommelingen in de stroomsterkte
– Bewakingscamera’s
– Extra ontluchtingspijpen in het dak.

Lachgas
Daarnaast krijgen wij steeds meer te maken met huurders die lachgas in hun woning hebben en/of daarin handelen. Ook het gebruik van lachgas heeft veelal overlast tot gevolg en de opslag van lachgas leidt tot gevaarlijke situaties. Als wij signalen krijgen dan melden wij dit bij de politie en gemeente en hanteren we ook hierin een streng beleid en gaan we over tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning via de kantonrechter.

arrow