Nieuws

Gratis energiebesparende producten voor huurders

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd sterk gestegen. Een manier om de stijging van de energierekening te beperken is door minder energie te gebruiken. Als huurders bent u voor grotere besparingsmaatregelen – zoals het beter isoleren van de woning – afhankelijk van de verhuurder. Maar er zijn maatregelen die huurders wel zelf kunnen nemen zodat de energierekening toch wat lager uitvalt. De gemeente Geldrop-Mierlo wil daarom de waardebonactie voor huurders die zij vorig jaar gestart is nogmaals onder de aandacht brengen.

Waardebon van 70 euro

Vorig jaar hebben alle  huurders in de gemeente Geldrop-Mierlo een waardebon ontvangen van 70 euro. Met deze waardebon kunnen zij energiebesparende producten aanschaffen. Deze week is een herinnering gestuurd naar de huurders die nog geen gebruik gemaakt hebben van deze waardebon. De bon is geldig tot en met 31 juli 2022 of zolang er nog budget beschikbaar is. De bon is eenmalig te gebruiken. Wees er snel bij, want op = op.

Wat als ik geen waardebon heb ontvangen?

Bent u een huurder maar heeft u geen waardebon ontvangen? Dan kunt u de waardebon alsnog opvragen. Dat kan via de website: winstuitjewoning.nl/gemeenten/geldrop-mierlo. Klik vervolgens op ‘Waardebon kwijt? Hier opvragen’. U krijgt dan uw unieke waardeboncode via de e-mail toegestuurd.

Hoe kan ik de waardebon gebruiken?

U kunt de waardebon op twee manieren gebruiken.

  1. Via de webshop op: winstuitjewoning.nl/geldrop-mierlo.
    De producten die u hier aanschaf kunt u direct afrekenen met uw waardeboncode. Die code vindt u op de volgende pagina.
  2. Door het aankoopbedrag terug te vragen van energiebesparende producten die u zelf heeft aangeschaft in een (web)winkel naar keuze. Welke producten in aanmerking komen voor deze actie kunt u teruglezen op winstuitjewoning.nl/geldrop-mierlo.

Hoe verlaag ik mijn energierekening?

Er zijn verschillende manieren om uw energierekening te verlagen. Zo zijn er verschillende producten te koop die u zelf kunt bevestigen of installeren en zorgen voor een lager energieverbruik. Hieronder vindt u een top drie van de meest verkochte energiebesparende producten.

Energiehuis Slim Wonen
Voor persoonlijk advies over het besparen van energie kunt u ook terecht bij een van de vrijwilligers van het Energiehuis Slim Wonen. Het Energiehuis is een samenwerkingsverband van acht gemeenten uit de regio. Voor meer informatie over het Energiehuis of het maken van een afspraak, kunt u terecht op www.energiehuisslimwonen.nl.

Meer informatie

U vindt alle informatie over deze actie op www.winstuitjewoning.nl/geldrop-mierlo. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Dan kunt u een e-mail sturen naar waardebon@winstuitjewoning.nl of bellen met de servicedesk op telefoonnummer (023) 583 69 36.

Tegemoetkoming energiekosten voor lagere inkomens

Zoals u wellicht hebt gelezen, stelt het kabinet geld beschikbaar om mensen met een lager inkomen tegemoet te komen in de hoge energiekosten van dit moment. De gemeente zorgt voor het verstrekken van deze eenmalige vergoeding. Op dit moment is de overheid bezig om de regeling verder uit te werken. Aanvragen is dan ook nog niet mogelijk. Zodra we kunnen starten met uitkeren, informeren wij u hierover via de gemeentewebsite en in Middenstandsbelangen. We leggen dan ook uit wie de tegemoetkoming kunnen aanvragen en hoe dat moet.

Nu problemen met energierekening?

Kunt u niet wachten tot 2022 omdat u nu problemen heeft met het betalen van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier, samen kunt u afspraken maken over een betalingsregeling. Lukt dit niet en dreigt u afgesloten te worden? Neem dan contact op met het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente. Dat kan door te bellen met (040) 289 38 99 of een e-mail te sturen naar cmdtoegang@geldrop-mierlo.nl. U kunt ook bij het CMD terecht als u moeite hebt met het betalen van andere vaste lasten. Het CMD bekijkt vervolgens samen met u welke hulp u nodig heeft.

arrow