Centrale verwarming
Doet de CV-combiketel het niet meer?
- Kijk eerst op het (storings)paneel van de verwarmingsketel. Op dit storingspaneel lees je een cijfer. In het instructieboekje bij de CV-combiketel staat welke storing bij het cijfer hoort. Je kunt ook op internet kijken om welke storing het gaat.
- Kijk op de drukmeter van de ketel. Is de druk van de ketel lager dan 1,2 bar? Dan moet je hem bijvullen. In het instructieboekje staat hoe je dit kunt doen.
- Lukt het bijvullen en ontluchten niet? Bel dan met Feenstra, telefoonnummer 040 252 26 25.
Moederhaard
Er kan ook een storing optreden in de moederhaard: dit is een soort gaskachel waaraan radiatoren zijn gekoppeld. Deze zijn geen eigendom van ons. Het onderhoud en reparaties moet je zelf met een erkend installateur regelen.
Probeer de storing zelf op te lossen. Druk bijvoorbeeld de resetknop in.
TIPS:
- Check de druk van de cv-ketel. Doe dat in de herfst. Is de druk te laag? Vul dan water bij. Ontlucht de ketel en de radiatoren als dat nodig is. Dan heb je altijd warmte wanneer je warmte nodig hebt.
- Check af en toe de cv-leidingen en radiatoren om te zien of er roest ontstaat.
- Sluit deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar je veel bent. Met een deurdranger gaan deuren automatisch dicht. Hiermee bespaar je gemiddeld 200 euro per jaar.
- Zet de thermostaat op 15 graden als er niemand thuis is. Hiermee bespaar je gemiddeld 140 euro per jaar. Bij vloerverwarming is het advies 17 tot 18 graden.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor gaskachels. Schakel voor onderhoud of storingen aan gaskachels vooral een erkend installateur in.