Eerste hulp kalender

Buitenverlichting

Is de algemene buitenverlichting bij jouw woning of appartement stuk?

  • Als het een lantaarnpaal van de gemeente is, geef dan het nummer van de paal door aan de gemeente.
  • Is het een lamp van een trappenhuis, galerij of brandgang van woningen van ons? Plan in het huurdersportaal op deze website een reparatie in of bel ons! Kapotte lampen en armaturen worden dan zo snel mogelijk gerepareerd of vervangen.

Voor de buitenverlichting op de achtergevel van jouw woning, ben jij als huurder verantwoordelijk. Algemene buitenverlichting kapot? Kijk, voordat je belt, of het een lantaarnpaal van de gemeente of van Compaen is.

TIPS:

  • Meld kapotte verlichting direct aan ons of de VVE. Dan zijn de kapotte lampen of armaturen het snelst vervangen of gerepareerd. Denk niet: dat doen de buren wel!
  • Meld kapotte verlichting aan de gemeente als het een lantaarnpaal van de gemeente is. Verlichting is ook belangrijk als preventiemiddel!

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de openbare verlichting. Het onderhoud verloopt volgens een vastgelegde planning. Dit betekent dat alleen bij storingen die de (verkeers)veiligheid en de openbare orde in gevaar brengen, direct onderhoud wordt gepleegd. Bij de meeste gemeenten kun je digitaal een storing melden.

arrow