Nieuws

Eenmalige corona-vergoeding woonkosten (TONK)

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Misschien u ook. Door de coronamaatregelen zijn banen verdwenen. Ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

TONK_schema_v4.png

Wat houdt de TONK in?

TONK staat voor Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten. Het is een eenmalige gift voor woonlasten (huur of hypotheek). TONK is geen inkomensondersteuning. De hoogte van de TONK-uitkering hangt af van uw specifieke situatie. Het gaat om minimaal 750,- en maximaal 1.250,- euro.

 

Kom ik in aanmerking voor de TONK?

Deze regeling is bedoeld voor inwoners die ondanks alle steunpakketten buiten de diverse regelingen vallen; ondernemers, maar ook andere inwoners. De TONK is voor alle inwoners ouder dan 18 jaar uit Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. U komt in aanmerking als uw huishouden vanwege de corona-maatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder inkomen had dan in januari 2020. Daarnaast wordt er gekeken naar uw beschikbare geldmiddelen en de totale woonlasten. Kijk op www.senzer.nl/TONK voor alle voorwaarden. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

 

Hoe vraag ik de TONK aan?

Vanaf maandag 22 maart kan de TONK door inwoners aangevraagd worden bij Senzer. De vergoeding wordt berekend over de maanden januari t/m juni 2021. Om de TONK-uitkering aan te vragen vult u het digitale aanvraagformulier in op www.senzer.nl/TONK. Dit gaat geheel veilig via de persoonlijke DigiD-omgeving. Vul dit formulier helemaal en eerlijk in. Stuur ook de gevraagde gegevens mee. De TONK kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd tot uiterlijk 1 augustus 2021.

arrow