Duurzaamheids
projecten

Zonnepanelen

In het kader van onze duurzaamheidsambitie zijn wij in 2018 gestart met het plaatsen van zonnepanelen op de daken van onze woningen. Het plaatsen van zonnepanelen is nog steeds een relatief eenvoudige manier om de energielasten van een woning te drukken. Compaen is er trots op dat na vier jaar inmiddels zo’n 25 % van het totale woningaanbod voorzien is van dergelijke panelen. We behoren daarmee tot de landelijke groep koplopers.

Het lijkt erop dat de financiële voordelen van zonnepanelen mogelijk wat kleiner worden, maar toch zijn wij ervan overtuigd dat deze vorm van duurzame energievoorziening toekomstgericht is. De behoefte aan elektriciteit wordt steeds groter en dat de fossiele energievoorziening wordt afgebouwd, dat lijkt wel zeker. Als Compaen schrikken wij dus niet van berichten in de media over de afnemende populariteit van zonnepanelen. Integendeel: we wachten niet af en blijven investeren.

Meer mensen de kans geven
Ook in 2024 gaan wij, samen met onze Veldhovense leverancier Re-Source, weer enkele honderden huizen voorzien van zonnepanelen. In de eerste fase hebben we ervoor gekozen om alleen panelen te leggen op woningen waar dat relatief eenvoudig was. In de volgende fase, die nu aanbreekt, willen we ook mensen de kans geven bij wie het dak misschien nét iets ongunstiger ligt. Projectleider Ruud Hamers zegt hierover: “In de eerste fase hebben we alleen panelen gelegd op huizen waar we er acht konden plaatsen. Nu kijken we vooral wat er bij een woning mogelijk is. Waarbij we wel minimaal zes panelen moeten kunnen plaatsen omdat anders de opbrengst mogelijk niet hoog genoeg is.”

Neem contact op
Compaen schrijft in de komende maanden mensen aan met de vraag of ze zonnepanelen op hun huis willen. Mocht je niet benaderd worden, maar wel interesse hebben, dan kun je altijd zelf contact opnemen met Compaen. Wel is het zo dat er maar een beperkt aantal pakketten beschikbaar is. Je kunt dus meedoen, zolang de voorraad strekt.

“Na aanmelding komt Re-Source kijken naar de mogelijkheden voor jouw situatie”, vertelt Ruud. “Als er mogelijkheden zijn én je wilt de panelen graag laten plaatsen, maakt Re-Source daar een afspraak voor. De panelen kosten twee euro per maand, per paneel. Mochten er acht panelen geplaatst kunnen worden, dan betaal je vijftien euro.”

Komt iedereen in aanmerking voor zonnepanelen?
Nee, helaas niet. Compaen geeft op basis van haar vastgoedstrategie geschikte (groepen van) woningen door aan Re-source, de installateur waarmee wij samenwerken. Na een globale check door de installateur of op de meeste woningen de acht zonnepanelen passen, worden de bewoners aangeschreven. Zodra je deze brief ontvangt en je hebt interesse, dan kun je een vrijblijvende afspraak maken.

Meer informatie?
Ben je benieuwd hoe het verder in zijn werk gaat nadat je een vrijblijvende afspraak hebt gemaakt? Bekijk dan deze infographic. Tijdens de afspraak in jouw woning bekijkt de installateur of het daadwerkelijk mogelijk is de zonnepanelen te plaatsen en bespreekt hij met jou of je definitief mee wil doen. Je tekent dan tijdens het bezoek samen met de installateur de schriftelijk vastgelegde afspraken. Zodra de installateur bij jou daadwerkelijk de zonnepanelen heeft geplaatst en de installatie aan jou heeft opgeleverd, betaal je een vergoeding van € 15 per maand via de servicekosten.

Heb je nog geen brief van Compaen ontvangen of weet je bij voorbaat al dat het pakket van de acht zonnepanelen niet op jouw woning past, dan kun je natuurlijk overwegen om zelf zonnepanelen aan te (laten) brengen. Heb je interesse, neem dan contact op met ons via 0492-579090 of via info@compaen-wonen.nl. Je krijgt dan schriftelijk bericht van ons onder welke voorwaarden wij jou toestemming verlenen.

Zonnepanelen kantoor 
Ook op het dak van ons kantoor hebben wij zonnepanelen gelegd. We hebben het leggen van de panelen gecombineerd met het vervangen van de dakbedekking die voor 2021 gepland stond. In totaal zijn er 172 panelen geïnstalleerd!

 

arrow