Nieuws

De oorlog in Oekraïne

Net als de rest van Nederland en de wereld schrikken we van de oorlog in Oekraïne. En gaat ons hart uit naar de mensen in het oorlogsgebied en die op de vlucht zijn. We zien veel hartverwarmende initiatieven.

Voor deze vluchtelingen worden speciale verblijfslocaties opgezet. Ook in onze regio staan we klaar om hulp en onderdak te bieden aan de vluchtelingen die naar onze regio komen. Dit doen we samen met gemeenten, instanties en corporaties. Op dit moment maakt de gemeente Helmond 4 locaties in orde voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Heeft u vragen?
Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Helmond via 14 0492 (dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur) of bekijk de website van Gemeente Helmond.

Onderdak bieden
Hoewel direct persoonlijke hulp van huurders heel mooi is, moet dit niet onderschat worden. Zowel gemeenten als hulporganisaties geven aan dat dit niet eenvoudig is. Inwoners die hun hulp willen aanbieden, kunnen dat bij hun gemeente melden. Bekijk ook eens de website van Takecarebnb.

Wilt u een steentje bijdragen?
We kunnen ons voorstellen dat u ook een steentje bij wilt dragen. Als vrijwilliger of in de vorm van een donatie. Wilt u hulp bieden, dan kan dat via giro555 of via www.helmond.nl/oekraine. Deze pagina houdt de gemeente steeds actueel. Het speciale mailadres oekraine@helmond.nl dat de gemeente heeft ingesteld, is de afgelopen weken volgestroomd met inwoners en organisaties die graag hun steentje willen bijdragen. Samen met partners brengt de gemeente alle vragen en initiatieven in beeld. Waar mogelijk wordt er al gebruik gemaakt van het aanbod. Zo helpen verschillende inwoners als tolk mee bij bijvoorbeeld het inschrijven van mensen. Ook is er al hulp ingeschakeld om te helpen bij de inrichting en het schilderen van opvanglocaties.

arrow