Nieuws

Compaen past gevelwarmte toe

Gevels worden warm door de lucht en door de zon. Maar met die warmte doen we niks en dat is jammer. Compaen is benaderd door een Consortium waar onder andere TNO, Emergo en Akzo Nobel onderdeel van uitmaken, om met behulp van Europese subsidie de warmte uit de gevels te gaan “oogsten”. Voor ons een unieke manier om -zonder zelf te hoeven te investeren- ervaring op te doen met deze technologische ontwikkeling. Dit doen we samen met woningcorporatie Trudo uit Eindhoven. Net zoals Trudo stellen wij drie woningen ter beschikking om de nieuwe techniek toe te passen. De komende tijd gaan we kijken of en zo ja hoe we deze vorm van energiewinning kunnen inzetten. Doel is het actief bijdragen aan een duurzamere wereld én een lagere energierekening voor onze huurders.

Compaen heeft de woningen Vogezen 23, Dolomieten 48 en de Baarsstraat 2 ter beschikking gesteld
Bent u woonachtig in de buurt van een van bovenstaande woningen en vraagt u zich af waarom deze woningen al een tijdje leeg staan? Hier leest u daar meer over en als het goed is, is de informatie hierover inmiddels ook op uw deurmat gevallen.

Gevelwarmte
Wilt u meer weten over de energiebesparende maatregelen die we hier toepassen, de ontwikkeling van de warmtewingevel, warmtepompinstallatie, groene stroom en welke gespecialiseerde bedrijven deze energiebesparende technieken uitvoeren, lees hier onder de knop ‘Duurzaamheid’ meer over.

arrow