Nieuws

Compaen bouwt 20 energiezuinige WoonSt huurappartementen in Mierlo

In opdracht van Compaen ontwikkelt en bouwt BAM Wonen 20 WoonST huurappartementen op de plek van de oude brandweerkazerne aan De Waag in Mierlo. Godfried van Gestel, wethouder Wonen en Ruimte van Gemeente Geldrop-Mierlo, Joost Lobée, directeur-bestuurder van Compaen en Peter Poell, directeur bij BAM Wonen, onthulden op 7 september hiervoor het bouwbord op de bouwplaats en gaven daarmee het startsein voor de bouw. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

“We zijn als Compaen erg blij dat we nu kunnen starten met de bouw van dit mooie project en daarmee de nodige mensen in het Kersendorp een passende woning te kunnen aanbieden”, aldus Joost Lobée, directeur-bestuurder van Compaen.

WoonST
De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. WoonST is een samenwerking tussen dertien woningcorporaties en negen gemeentes in het Stedelijk Gebied Eindhoven met als doel om sneller hoogwaardige en betaalbare woningen te realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woningplattegrond, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben in de verschijningsvorm.

Doelgroep
De duurzame appartementen zijn vooral geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en worden gerealiseerd volgens het WoonST-concept. De galerijappartementen beschikken allen over twee slaapkamers en hebben een grootte van 57 vierkante meter, exclusief de bergingen die zowel inpandig als uitpandig worden gesitueerd. Het plan is aan de hand van referentiewoningen ontworpen door JYB architecten uit Waalwijk.

arrow