Nieuws

Compaen 2e! bij Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

Tijdens de uitreiking van de eerste editie van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 is Compaen als 2e beste uit de bus gekomen met Optimus, de circulaire biobased, energieleverende en natuurinclusieve sociale huurwoning!

Met ‘de eerste echte circulaire keuken’ ging Chainable uit Gilze naar huis met de publieksprijs. Zij winnen een bedrag van € 5000 en krijgen twee dagen begeleiding vanuit de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Chainable levert de eerste echte circulaire keuken. Een Brabants product, speciaal ontworpen voor woningcorporaties en institutionele beleggers.

De bekendmaking vond op 2 februari plaats tijdens een speciale live-uitzending ter gelegenheid van de Week van de Circulaire Economie. De volledige top 20 kwam aan bod in korte filmpjes die de genomineerden zelf hadden opgenomen. De vijf beste inzendingen mochten hun innovaties pitchen. Daarna kreeg de jury de gelegenheid vragen te stellen. Op basis daarvan is de uiteindelijke winnaar kozen. Tijdens de uitzending kreeg het talrijk aanwezige publiek de kans om te stemmen en zo te beslissen over de publieksprijs.

Over de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

De Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 brengt initiatieven voor het voetlicht die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Noord-Brabant. De organisatie is in handen van VNO-NCW Brabant Zeeland, i.s.m. de provincie Noord-Brabant, de BOM en ABN Amro. In Brabant werkt VNO-NCW Brabant Zeeland samen met deze partijen aan een versnellingsprogramma om ondernemers die circulair willen ondernemen, te ondersteunen.

 

arrow