Nieuws

Chantal vindt het een heerlijk appartement

Wij interviewden voor ons bewonersmagazine bewoonster Chantal, de jongste bewoner van het nieuwe complex Voorstadhalte in Mierlo-Hout.
Chantal verruilde haar ruime eengezinswoning aan de Kastanjehoutstraat voor een lekker zonnig appartement een paar straten verderop.

Chantal is een bezige bij. Ze werkt fulltime als officemanager in Eindhoven, combineert dat met de hbo-studie Commerciële economie én is ook nog hobbyfotograaf. In de afgelopen zes jaar woonde de van oorsprong Stiphoutse in een ruime eengezinswoning. “Maar nu de kinderen grotendeels uitgevlogen zijn, wilde ik wel wat kleiners. Bovendien werd vorig jaar bij mij borstkanker geconstateerd. Het grote huis en de tuin werden mede daardoor wel wat te veel van het goede.”

Alles verhuurd
Een nieuw appartement op de begane grond. Dat wilde Chantal graag. “Ik vind het fijn om buiten te zitten dus ik wilde wel heel graag een klein tuintje aan de achterkant”, zegt ze. “Maar aanvankelijk leek het niet te lukken. De appartementen waren allemaal verhuurd.”

Toen de eerste bewoners aan het inhuizen waren, kon Chantal het toch niet laten om er regelmatig even langs te fietsen. “Twee huizen werden maar niet ingeruimd. Ik heb toen Compaen gebeld en ik had geluk. Er had iemand op het laatste moment afgezegd, waardoor er een appartement vrij kwam.” Toen ging het snel. “Tijdens het officiële openingsweekend was ik nog hard aan het klussen. Naar de stort, spulletjes op Marktplaats zetten, overhuizen, behangen. En ik ben nog niet klaar, hoor. Daar moet nog een dressoir komen”, wijst ze naar een hoek waar de dozen nog niet uitgepakt zijn, “maar dat komt nog wel.”

Energiezuinig
Chantal is blij met haar appartement. Van de trein heeft ze geen last. Ze heeft al kennisgemaakt met haar aardige buurvrouw en langzaam maar zeker begint alles in huis een eigen plaats te krijgen. “Het is een heerlijk appartement”, vindt ze. “Energiezuinig door alle maatregelen en ik vind de woonkamer ook lekker ruim. Minpunten? Phoe, dat is moeilijk. Nou, ik vind het wel jammer dat er geen aansluiting is voor een vaatwasser en ik had graag een eigen berging gehad, maar goed. Zo is er altijd wel wat. Over het geheel ben ik super blij dat ik dit heb kunnen huren.”

 

 

arrow