Nieuws

BAM Wonen en Compaen verduurzamen 87 sociale huurwoningen in Mierlo

In opdracht van Woningstichting Compaen verduurzaamt BAM Wonen 87 sociale huurwoningen aan de Kersenstraat, Rivershof, Morellenhof en Hedelfingershof in Mierlo. Na de onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden ervaren bewoners meer wooncomfort en besparen zij op hun energieverbruik.

Samenwerken aan passende huisvesting voor (toekomstige) bewoners met verschillende inkomens, aan veerkrachtige wijken en aan maatregelen om bestaande woningen toekomstbestendig te maken, is wat Compaen drijft.

”We maken woningen groener, zonder ze duurder te maken. Door te investeren in energiebesparende maatregelen, houden we de woonlasten voor onze huidige en toekomstige huurders betaalbaar. Zo behouden we voldoende goede betaalbare woningen voor onze klanten in een prettige buurt”, aldus Joost Lobée, directeur-bestuurder Compaen.

“We zijn blij dat we onze nieuwe samenwerking met Compaen kunnen vormgeven met het verduurzamen van deze 87 woningen in Mierlo. Een samenwerking die we willen uitbouwen en versterken tot een efficiënt en effectief proces en een hoge klant- en bewonerstevredenheid. Wij hebben er zin in”, aldus Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen.

Verduurzaming

In Mierlo bestaan de energetische maatregelen uit het aanbrengen van betere dakisolatie en meer isolatiemateriaal in de kopgevels. BAM Wonen vervangt ook de luifel bij de voordeur door een geïsoleerde luifel. Alle woningen krijgen een CO2-gestuurd ventilatiesysteem, gecombineerd met nieuwe sensoren. En de bewoners konden zelf kiezen voor de installatie van acht zonnepanelen. Dat bewoners enthousiast zijn over de verduurzamingsmaatregelen blijkt uit de bewonersparticipatie. Zo heeft 88,5% van de bewoners ingestemd met de verduurzaming, waarvan maar liefst 82,8% gekozen heeft voor zonnepanelen.

Onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden omvatten het vernieuwen van dakpannen, het vervangen en, indien gekozen is voor zonnepanelen, het verplaatsen van dakramen. BAM Wonen vernieuwt de hemelwaterafvoeren en dakgoten. Daarnaast wordt het metselwerk gereinigd en wordt een beschermlaag aangebracht. Het voegwerk van de zuidwestgevel wordt hersteld, evenals de scheuren in de gevel. Tot slot worden de elektraleidingen gecontroleerd en asbestkanalen en -leidingen gesaneerd.

Planning

Voor kerst 2021 is het eerste woningblok (van drie woningen) verduurzaamd met daarin een proefwoning. De werkzaamheden aan de resterende 84 woningen starten half januari 2022. Naar verwachting worden alle woningen voor de bouwvak van dit jaar opgeleverd.

arrow