Nieuws

hero-bg

Nieuws

hero-bg
overlay

Hoe kom ik in aanmerking voor urgentie?

‘Huurder aan het Roer’: de nieuwe regelgeving en werkwijze voor urgent woningzoekenden.

Urgent woningzoekenden voor de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre die in aanmerking komen voor urgentie mogen met ingang van 1 maart 2021 zelf op wooniezie.nl zoeken naar een woning.

Pilot
Deze nieuwe regeling geldt ook voor de gemeente Helmond. In deze gemeente loopt al ruim een jaar een pilot genaamd ‘Huurder aan het roer’ waarbij de nieuwe werkwijze is getest. Nu volgt de introductie in de gehele regio. Voor de urgent woningzoekenden in de gemeente Helmond verandert er dus feitelijk niets.

Lees hier het persbericht van Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE)
”Inwoners met urgentie zoeken vanaf 1 maart 2021 zelf op Wooniezie naar een woning’

Heeft u met spoed woonruimte nodig? Is er een noodsituatie ontstaan, waardoor u niet meer in uw woning kunt blijven wonen? Is het écht dringend en zijn er geen andere oplossingen? Dan bestaat er voorrang bij de toewijzing van een huurwoning. Om dit te krijgen moet u urgentie aanvragen. Lees op www.wooniezie.nl hoe u urgentie aanvraagt.

Let op: er zijn organisaties actief die woningzoekenden helpen om urgentie aan te vragen. Hiervoor vragen zij forse bedragen, terwijl dit geen garantie biedt over de uitkomst of de beslistermijn versnelt. Wij raden je af om gebruik te maken van hun dienstverlening.

 

arrow