Duurzaamheids
projecten

Mureno

Nóg meer verduurzamen! In de afgelopen periode hebben we gewerkt aan een nieuw initiatief om onze huurwoningen niet alleen bij planmatig onderhoud te verduurzamen maar ook bij mutatie, op het moment dat de woning een nieuwe huurder krijgt.

Het Mureno concept
Als huurders een huis verlaten dat nog niet voldoet aan onze standaarden op het gebied van verduurzaming en energiebesparing, komen wij, direct op het moment van het opzeggen van de huur, in actie. Terwijl de zittende huurder nog in het huis woont, kijken wij al op welke manier we de werkzaamheden gaan uitvoeren en maken we een planning. De benodigde materialen worden direct besteld, waardoor het werk snel en efficiënt uitgevoerd kan worden. Het resultaat: een zeer korte leegstand en daarna een goed verduurzaamd huis voor een nieuwe bewoner.

Compaen op het podium!
Compaen hecht veel waarde aan duurzaamheid. Dat vinden we belangrijk voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, maar ook omdat we ons realiseren dat duurzame woningen goed zijn voor de portemonnee van onze bewoners. Begin 2022 kregen we een mooie blijk van waardering voor het beleid dat we al jaren op dat gebied uitvoeren. Uit een groot landelijk onderzoek, waarbij alle Nederlandse woningcorporaties werden onderzocht, blijkt dat wij de op één na beste corporatie zijn als het gaat om energiebesparing! Op dit resultaat zijn we hartstikke trots. Vooral ook omdat de rangschikking is gemaakt op basis van het werkelijke verbruik dat de netwerkbeheerders bijhouden. Het gaat dus om échte energiebesparing en niet om theoretische vergelijkingen.

Vooral in deze tijden van hoge energieprijzen en toenemende en terechte zorgen over het klimaat, is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat onze woningen minder energie nodig hebben. Daar zijn we al jaren hard mee bezig en dat blijven we doen!

 

arrow